søndag 29. januar 2012

VolangKjole fra Nøstebarn

Volangkjolen fra nøstebarn er ferdig. Men dessverre ble den litt stor for lillesnupp, så den må nok vente i skapet i påvente av større barn. Imellomtiden legger jeg den ut på bloggen for beskuelse. Den er strikket i garn fra lollytree og knappene er kjøpt på marked i Amsterdam i sommer.






Mosaic Moon votter

Man lar ikke et hjerte stå utenfor, så mannen fikk selvsagt votter, også rester fra mosaic moon, blandet med noe pickles garn jeg hadde liggende etter jeg var på salg hos pickles før jul. Mannen ble supergla, og kunne konstatere at det var de beste, mykeste og deiligste vottene han noengang har hatt.



Barne Lue

Kan jo ikke bare lage luer til meg selv. Så da tok jeg frem noe restegarn fra MosaicMoon, og blandet det med litt dropsalpakka. Lua er selvkomponert, og mottaker ser ut til å like den :)







Grace Jones lue



På nytt er jeg inspirert av pickles. Denne ganngen er det Grace Jones lue, jeg har laget i mitt garn; BaghwaBall.

Men lua sitter ikke helt på, den slir liksom sakte men sikker opp i bruk, men ellers er den ordentlig tykk og deilig på disse vinterdagene vi har nå.

Vridd lue og hals

Har hatt en aldri så produktiv helg med 2 luer til meg selv, hurra hurra. Garnet er hjemmespunnet BFL ull,  en herlig ull som er veldig mykt, og har en naturlig drapering i seg. Jeg har itillegg brukt M&K økoull, til kanten av lua, som er en blanding av merino og en annen type ull.  Så først ut er Vridd lue etter inspirasjon fra sandnesgarn sitt gratishefte - og en så en vridd hals fra pickles. Har brukt pickles mønster på begge, altså 1kast, 2ms, 1m (for de som forstår det :))




torsdag 19. januar 2012


En enkel vest fra pickles med garn fra blant annet amerika. Den er en mix av
vamsegarn på kanten nede, amerika garn i midten og noe superwash øverst.


Enkel hals


Hals får man liksom aldri nok av, og denne er veldig kjapp og enkel å strikke. Denne har jeg strikket til min 3 år gamle datter. Her har jeg brukt pinne nr 5 og lagt opp 55 masker, strikket 2 vrang, 2 rett ca 10 cm. Så øker jeg på en vrangmaske hver 2 cm til jeg har 5 vrangmasker. Så er det bare å felle av :)

Julekjolen 2011

 Julekjolen ble strikket av alpakka fra DSA med glitter
Oppskriften kommer fra Pickles sin julefinkjole

mandag 9. januar 2012

Ny strikke og spinneblogg

Det kan aldri bli for mange strikke og spinneblogger. Så her er altså mitt bidrag til herligheten. Målet er å strikke og spinne, og dele herligheten med så mange medsammensvorne som mulig (og vi er mange ifølge Ravelry) SÅ velkommen til på vranga med rettsiden ut, eller på engelska insideout